KAPHİB’den Haberler

ÜYELERİMİZDEN

Kemal's Guest House

Kemal's Guest House

DOUBLE TREE BY HİLTON AVANOS CAPPADOCIA

DOUBLE TREE BY HİLTON AVANOS CAPPADOCIA

CAPPADOCİA CAVE SUIT

CAPPADOCİA CAVE SUIT

DERE SUITES

DERE SUITES

KAPADOKYA LODGE

KAPADOKYA LODGE

GÖREME ALATURCA HOUSE

GÖREME ALATURCA HOUSE

GAMİRASU CAVE HOTEL

GAMİRASU CAVE HOTEL

ELIT CAVE SUITES

ELIT CAVE SUITES

ARIANA SUSTAINABLE LUXURY LODGE

ARIANA SUSTAINABLE LUXURY LODGE

MDC HOTEL

MDC HOTEL

ARTİUM CAVE

ARTİUM CAVE

Otel Mustafa

Otel Mustafa

VERA HOTEL TAŞSARAY

VERA HOTEL TAŞSARAY

KAPADOKYA ORGANİK

KAPADOKYA ORGANİK

CAPPADOCIA CAVE SUITES

CAPPADOCIA CAVE SUITES

HİKMET'S HOUSE

HİKMET'S HOUSE

TAŞKONAKLAR

TAŞKONAKLAR

millstone cave suites

millstone cave suites

YUNAK EVLERİ

YUNAK EVLERİ

YUSUF YİĞİTOĞLU KONAĞI

YUSUF YİĞİTOĞLU KONAĞI

KAP-HİB Facebook

Haberler

Kapadokya, Milano BIT Turizm Fuarı'nda İlgi Odağı Oldu

Dünyaca ünlü kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya, İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen, dünya turizm borsası olarak adlandırılan Milano BIT Turizm Fuarı’nda ilgi odağı oldu.

Fuarda Kapadokya’yı; Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Uçhisar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özge Önderoğlu Akkuyu ve Rehber Faruk Kumaş temsil etti. Türkiye standında yer alan Kapadokya’nın tanıtım materyalleri yabancı konuklar tarafından ilgi gördü.

Bit Milano Turizm Fuarı, Nevşehir Valiliği öncülüğünde; KAPHİB, KAPTİD, Ahiler Kalkınma Ajansı, Ürgüp Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Göreme Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve THY Nevşehir Satış Müdürlüğü tarafından alınan karar gereğince 2016 yılında katılımına karar verilen 9 fuardan birisi konumunda bulunuyordu.

Bu yıl 36’ncı kez düzenlenen BIT Milano Turizm Fuarı’nda 14. holde yer alan Home of Turkey standında Türkiye’den 32 katılımcı bulundu. Fuarda Home of Cappadocia sloganı ile tanıtılan Kapadokya’ya ilgi oldukça yoğundu. Stantta ziyaretçilere, genel Kapadokya tanıtım materyallerinin dışında balon turizmi, mağara oteller, bisiklet ve trekking aktiviteleri ve bölge tanıtım cd’lerinin dağıtımı ve anlatımı yapıldı.

Fuara katılım ve Kapadokya Bölgesi için oluşturulan tanıtım işbirliği konusunda açıklama yapan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, şunları kaydetti: “Üzücü terör olaylarının artış göstermesi, özellikle turizmi çok büyük ölçüde etkilemiştir. Özellikle 2016 yılı turizm sezonuna girerken ülkemizin ve dünyanın içerisinde bulunduğu durumu değerlendirirsek, turizm sektörü yara almıştır. Bu durum sadece ülkemizin yaşadığı bir olay değildir. Tüm dünyada bu ve benzeri olumsuz durumlar yaşanmaktadır. Tam da bu noktada düzenlenen uluslararası fuarların önemi bir kez daha öne çıkmaktadır. Bizler bu fuarlara katılım sağlayarak, ülkemiz ve bölgemiz adına tanıtımlara devam ederek, bölgemizde olumsuzlukların yaşanmadığını, ziyaretçilerimizin güven içinde gelip tatillerini yapabilecekleri hususunda birebir ifade etme ortamı buluyoruz. Ümit ediyoruz ki, yaşanan üzücü olaylar en kısa sürede sona erer. Tanıtım konusunda ortaklaşa yapılan bu işbirliğinin de Kapadokya Bölgemiz adına olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum. Emeği geçen ve bu oluşuma destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

BIT Milano Turizm Fuarı’nın ikinci günü akşamında 'Museo Del Manifesto Cinematografic Fermo Immagine’de' 1969 yılından 2014 yılına kadar geçen sürede Kapadokya Bölgesi’nde çekilen ve dünyaca ünlü ödül almış filmlerin sunumunun yapıldığı bir organizasyon ve Kapadokya Fotoğraf sergisi düzenleyen Uçhisar Belediyesi, Milano’da bölgenin tanıtımı açısından katkılar sağladı. Fotoğraf sergisinin gezilmesi ile başlanan programda, misafirlere 1969 yılında Pasolini tarafından Kapadokya’da çekilen Maria Callas’ın başrolde oynadığı 'Medea', Kapadokya Bölgesi’nde 1984 yılında İtalyan yönetmen Mario Bonicelli tarafından çekilen 'Bertoldo, Bertoldino e Cacasenno' ve 2014 yılında Altın Palmiye alan Ünlü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Kapadokya Bölgesi’nde çektiği 'Kış Uykusu' filminden görüntüler izlettirildi.

Filmlerin bölgede çekilen görüntülerinin izlenmesinden sonra, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Kapadokya Bölgesi’nin turizm açısından önemi ve bölgenin turizm faaliyetleri hakkında misafirlere bilgiler verdi. Başkan Karaaslan’ın ardından Bicocca Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nicolo Leotta çekici bölgelerin gelişimi konusunda turizm açısından değerlendirmelerde bulundu.

 

 

15/02/2016

« Tüm Haberler